ORNR-logo-300

Verbeelding & Verbinding

23 september 2023 t/m 22 juni 2024

Amsterdam | Den Haag | Utrecht 

Old Roots New Routes presenteert in het seizoen 203-204 voor de vierde keer een concertserie met avontuurlijke formaties die vanuit hun old roots met Nederlandse zielsverwanten new routes inslaan. Ze betreden nieuwe paden met muziek uit alle windstreken die – geworteld in oude culturele tradities – vandaag tot de verbeelding spreken.

‘Sprookjesachtig, genre-overstijgend, bevlogen, een ontmoeting van religieuze en muzikale tradities’ typeren het thema Verbeelding & Verbinding van deze vierde editie, waarin de vrouwelijke stem centraal staat.

De serie start met zielsnijdende anatolische blues van het Meral Polat Trio, gevolgd door betoverende Latijns-Amerikaanse improvisaties van het Chieko Collective en Boi Akih’s gedurfde interpretatie van Händel’s Messiah met vocalist Monica Akihary, winnaar van de Boy Edgar Prijs 2023.

Voorjaar 2024, op Internationale Vrouwendag, vervolgt Old Roots New Routes met het Belgische driestemmige Las Lloronas en een spiritueel muzikaal avontuur door het sublieme ensemble Dareyn. Het sensationele Marmoucha Orchestra besluit de serie met een geheel nieuw programma, gewijd aan de muzikale verscheidenheid uit landen rond de Middellandse Zee.

Log in with your credentials

Forgot your details?